ÇANAKKALE 1915

3 Boyutlu Zaman Tüneli dediğimiz bu sistem; ilk kez bir labirent zinciri içinde bir araya getirilmiş görseller, savaş dönemine ait birebir hazırlanmış strafor maketler, mankenler, canlı animatör İngiliz, Fransız, Anzac, Alman ve Türk Askerleri, orjinal kostüm ve savaş aksesuarları, paneller, özel ses ve ışık efektleri, green-red sistemle hazırlanmış özel gözlüklerle izlenebilen 3 boyutlu orjinal savaş fotoğrafları ve 3 boyutlu filmden oluşan bir sistemdir.

Çanakkale savaşının arşiv, metin, müzik ve film çalışması 4 yıllık bir süreci kapsamaktadır. Bu çalışma süresince bir çok kaynak yerinde incelenmiş, İngiltere, Avustralya ve Fransa’da bir çok kaynak ve belgeye ulaşılmış, 1914-1916 tarihli gazetelerin arşivlerine girilmiştir. Bu konu ile ilgili bir çok eğitim kurumunda görev yapan konusunda uzman pedagog, psikolog ve tarih araştırmacılarından da destek alınmıştır.

4D Kültür Grubu, böyle bir proje için “Çanakkale Savaşı” konusunu seçerken genç kuşaklarımıza ortak milli şuur duygusunu uyandıracak bir çalışma yapmalı düşüncesinden yola çıkarak, 3 Boyutlu Zaman Tüneli “Çanakkale; Güneşin Doğduğu yer.” projesini bir sosyal sorumluluk projesi bilinci ile hazırlamıştır.

Ülkemiz koşullarında ailelerin büyük bir çoğunluğunun ekonomik şartları düşünüldüğünde, her ailenin çocuğunu Çanakkale’ye götüremeyeceği göz önüne alınarak, bir devri değiştiren bu büyük savaşımızı anlamak, genetik kültür şifremizin tanıtılması açısından çok uluslu, çok dinli, çok dilli birliğimizi bu ülkenin geleceğini oluşturacak genç kuşaklarımıza anlatmak adına bu projeyi hayata geçiriyoruz.

Projenin şehrinize gelmesini istiyorsanız bizimle This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail adresinden iletişime geçebilirsiniz. 

SPONSORLUK ve DESTEK

Projeye katkı sağlamak, sponsorluk yapmak ve destek olmak isteyen firmalar bizimle This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail adresinden iletişime geçebilirler.

İletişim

Aşık Veysel Mahallesi Kemal Sunal Caddesi Semerkand Residence No:3 K:2 D:18 Esenkent Esenyurt / İstanbul

 
Telefon: 0 (532) 441 61 40

 
E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Destekçimiz
DEYADER © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

E2