EV-ENT

Devletin dışında toplumdaki yoksulluk, issizlik, eğitim, sağlık vb. problemlerin çözümüne yardımcı olmaya yönelik faaliyet gösteren bir takım farklı kurumlar vardır.

Sosyal girişimcilik faaliyetleri devlet veya özel sektörün ilgi gösteremediği ya da yetersiz kaldığı durumlarda önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Sosyal girişimcilik, sosyal fayda yaratmayı hedefleyen ve genellikle kâr amacı gütmeyen sosyal girişimcilerin bir eylemidir. 13. yüzyılda Ahi Evran döneminde gelişen Ahilik teşkilatında da toplumun bazı sosyoekonomik ve kültürel çeşitli problemlerine çözüm üretmek ve sosyal değer yaratmak vardır. Bu kapsamda diğerkâmlık, yardımseverlik, iyilikseverlik gibi duygular Ahiliğin temel özelliklerindendir. Konferans sosyal girişimcilik ile Ahilik Teşkilatı arasındaki benzerlikleri ortaya koyarak girişimciliğe farklı bir bakış açısı kazandırmak için düzenlenmektedir..

SPONSORLUK

Konferans hakkında daha detaylı bilgi almak ve sponsorluk şartlarını görüşmek için bizimle This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.