Unutmayalım ki, hayvanlarla beraber bu dünyayı paylaşıyoruz. Maalesef ki,Türkiye’de Hayvanları Koruma Kanunu’nun tek yaptırımı idari para cezası. Günümüzde, sahipsiz hayvanlara eziyet eden insanlara kabahatler kanunu kapsamında Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından idari para cezası kesiliyor alınan para ise devlet kasasına irad olarak kaydediliyor. Çünkü hukuk sistemimiz insan dışındaki her şeyi eşya olarak kabul edip mal varlığı konusu kapsamında değerlendiriyor.
Oysa hayvanlar da en az bizler kadar bu dünya üzerinde yaşarken bazı haklara sahipler. Yaşamını sürdüremeyecek durumda zavallı, kimsesiz, terk edilmiş ve hasta hayvanların, barınmaları mümkün olmayacak kadar kötü, teknisyenlerin, veteriner hekimlerin olmadığı, gönüllülerin sağlıklı bir biçimde içeri girip sahiplendirme ve besleme çalışmaları yapamadığı, hayvanlara bakımdan çok eziyet edilen merkezlere sahibiz. Ülkemizde bir kaç bilinçli belediyenin canla başla çalışması dışında ihtiyaç duyan hayvanların bakılabileceği tedavi görebileceği merkezler ne yazık ki çok az. Sürekli yaşanan bu dramda ölüme acımasızca terk edilen o bakışların günahlarını temizlemek ise biz Sivil Toplum Kuruluşlarına ve hayvan severlere düşüyor.
DEYADER Hayvan Hakları Birimi, hayvanları avlanmaya karşı korumanın yanı sıra, zorlu iklim koşullarına karşı yaşamaya çalışan hayvanları da korumak için çalışacak, onlara karşı uygulanan şiddet ve kötü muameleyle her türlü hukuki yolla savaşacak, aç kalmaları, düzenli beslenmeleri, bakım, aşı ve tedavi imkanlarından faydalanabilmeleri, barınak koşullarının iyileştirilmesini sağlamak için kamuoyuna yönelik bilinçlendirme programları ile birlikte kampanya projeleri hayata geçirmeyi hedeflemektedir.