Dünyada kadın erkek arasındaki fırsat eşitliği konusunda ilk 10'a girmeyi başaran 7 Avrupa ülkesi dışında kalan ülkelerin hepsinde maalesef fırsat eşitsizliği söz konusu. Türkiye ise bu konuda 137 ülke arasında 20. sırada yer alıyor. Hemen üstünde Etiyopya ve Ürdün, ardında ise Umman ve Nepal var. Önde gelen sanayileşmiş ekonomileri temsil eden G20 ülkelerinden ilk 10'a girebilen hiç yok. Hiç bir Ortadoğu ve Afrika ülkesi de ilk 10'a girememiş durumda. Türkiye DEF’in 137 ülke sıralamasında fırsat eşitliği konusunda “Cinsiyet Uçurumu” oranında kalıyor. Bu da ülkemizde kadın erkek eşitliği konusunda çok ciddi sorunlar yaşandığını gösteriyor.
DEYADER Çocuk Hakları Birimi, Türkiye’de çocuklara yönelik yaşanan sorunların (çocuk ölümleri, anne ve çocuk sağlığı, sağlıklı doğum süreci, annelik psikolojisi, üreme sağlığı, istenmeyen gebeliklerin önlenmesi, taciz, tecavüz, göç, terör, savaş, yoksulluk) çözüm yollarının araştırılması, konuya ulusal ve uluslararası dikkati çekebilmek için lobi faaliyetleri yürütmek, seminer ve konferanslar düzenlemek, kampanya projeleri oluşturmak yani kısaca bu çocukların hayata yeniden tutunabilmelerini sağlamak, ülkesine ve topluma faydalı bireyler olabilmeleri için almaları gereken eğitimi desteklemek, çocuklarımızın kayıp kuşak olmalarına izin vermemek amacı ile stratejik eylem planları geliştirmeyi hedeflemektedir.
DEYADER Kadın Hakları Birimi, anne sağlığı, aile planlaması, gebelik, doğum ve doğum sonrasında bakım ve acil durum doğum hizmetleri dahil olmak üzere üreme sağlığı hizmetlerinin herkese ulaştırılabilmesi için sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düştüğünün bilincinde kampanyalar düzenleyerek bu hizmetlerin kırsal kesimlere götürülmesini sağlamak, istenmeyen gebelikleri, güvensiz kürtajları ve anne ölümlerini azaltarak kadınların ve çocuklarının hayatını kurtarmak, kadınların toplum içinde güçlenmesini, kendi sağlıklarını ve yaşamlarını tehdit eden sosyal koşulların iyileştirilmesini sağlamak için projeler hayata geçirecektir.
DEYADER Kadın Hakları Birimi, anne sağlığı, aile planlaması, gebelik, doğum ve doğum sonrasında bakım ve acil durum doğum hizmetleri dahil olmak üzere üreme sağlığı hizmetlerinin herkese ulaştırılabilmesi için sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düştüğünün bilinci ile kampanyalar düzenleyerek bu hizmetlerin kırsal kesimlere götürülmesini sağlamak, istenmeyen gebelikleri, güvensiz kürtajları ve anne ölümlerini azaltarak kadınların ve çocuklarının hayatını kurtarmak, kadınların toplum içinde güçlenmesini, kendi sağlıklarını ve yaşamlarını tehdit eden sosyal koşulların iyileştirilmesini sağlamak ve ülkemizde çok ciddi bir sorun haline gelen kadına yönelik şiddettin kamuoyu tarafından dikkatinin çekilebilmesi amacı ile bir çok farklı proje hayata geçirmeyi hedeflemektedir.